A Renovated Barcelona Penthouse Where Seaside and Mountaintop Living Collide | Architectural Digest

A Renovated Barcelona Penthouse Where Seaside and Mountaintop Living Collide | Architectural Digest

0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Can an condo mix designs impressed by the ocean and the mountains, whereas staying comfy for a busy household with kids? Apparently sure, if this Barcelona penthouse renovated by Somos Nido studio has something to say about it. A pair from two disparate areas in Spain—coastal Basque Nation and mountainous Catalonia—needed to create an area that spoke to those separate histories and the distinct atmospheres of the 2 areas, even when the longer term they might share with their kids is bodily in Barcelona, Catalonia’s capital. 

How did Somos Nido accomplish this? “We opened the entire area up, freed nearly the entire home of inner partitions and left simply small enclosed areas just like the playroom,” the design staff advised us. “On the highest flooring, there are solely two bedrooms: one for the children and a set, each with their very own bogs, dressing rooms, and examine area multi function. We designed a big eating room with an open kitchen, the true central focus of the home the place folks collect and all of the household’s social actions happen. On a barely raised stage, a nook of the lounge overlooks the terrace, which was designed to be open in summer season and enclosed in winter.” As soon as they discovered the brand new structure, it was time to think about supplies and furnishings, which might actually do the heavy lifting on representing the contrasting regional appears to be like. 

The kitchen island serves as further, casual eating area.

The house’s two flooring are separated thoughtfully, with their very own shade palettes and vary of supplies. The downstairs space, which is occupied principally through the daytime, contains a extra summery Mediterranean environment, whereas the night space upstairs evokes the mountains and vibe of northern Spain. Somos Nido Studio sees this as a “clear fusion of the house owners who’re respectively of Catalan and Basque descent. We actually wish to create separate environments by creating dialogues with supplies and colours. The carpet and parquet flooring share the identical tone and are available collectively within the stunning staircase that results in the ‘northern space,’ upstairs the place the bedrooms are situated.”

Within the midst of the transform, a surprising wood ceiling was found upstairs. The area was already deliberate to channel the look of an alpine cabin, so naturally the designers opted to protect it—now it’s exhausting to think about the area with out the spectacular beams hanging above. 

The invention of a spectacular wood ceiling introduced an surprising however welcome twist through the demolition course of.

A green-toned wallpaper was added to the kids’s bed room. 

Although authentic parts like this wood ceiling have been held onto from the area’s authentic design, Somos Nido’s contact continues to be on the forefront, most noticeably within the shade selections which are “at all times daring, however sober on the similar time. They have been chosen intentionally to merge the totally different areas and try and convey freshness and id to this stunning penthouse,” say the designers. “Touches of wallpaper within the kids’s areas, and monochrome areas such because the visitor lavatory, present curiosity in every space. There’s an appealingly cozy, acquainted, and comfortable environment that’s becoming for the house of a younger household.” A spot of uncovered brick right here, a choice of the black beams there, a spread of supplies in mustard and earth tones—and even microcement—come collectively to make this home the proper household residence that celebrates the previous as resolutely as the longer term. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published.